Orion

  • Gyártási év: 1969, Orion Vállalat, Budapest.
  • kiegészítők: szabvány hálózati csatlakozó, + 2 db tartalék tömítő gyűrű

Az eszpresszók térhódítását megelőző, népszerű főzési eljárás a lombikos technológia közel egy évszázadig volt az egyik kávéházi kedvenc. Forraláskor a víz az alsó lombikból a hőtágulás és a gőznyomás hatására üvegcsőn keresztül tolódik a főzőtérbe, majd lecsapódás után lúgozza ki a beadagolt kávét. A hő elvételekor, azaz lekapcsoláskor az alsó lombik lehűl, így vákuum keletkezik, ami a folyadékot a szűrőn át szippantja vissza. A művelet a kívánt szín, sűrűség és aroma eléréséig tetszés szerint ismételhető, ami finomabb őrléssel, adagolással vagy megnövelt áztatási idővel tovább karakteresíthető. Mindezek mellett a lombikos főzés bármely Baristának egyedülálló élmény, hiszen nemcsak a kávé tulajdonságait tudja változatosan kontúrozni, de önmagában is igen-igen látványos szertartás.

További információk

További információk

Tömeg 2 kg